Železní hasiči Ledče nad Sázavou

V pátek dne 23.9.2022 byla na ledečské stanici Hasičského záchranného sboru uspořádána soutěž v disciplínách hasičského silového víceboje, tzn. v disciplinách TFA – Toughest firefighter alive. Všechny disciplíny plní hasič v zásahovém oděvu a obuvi, s dýchacím přístrojem na zádech a ochrannou přilbou. Dráha zahrnovala přenos kanystrů (2x 20l), svinutí dvou hadic B, barieru (2m), hammerbox (80 úderů), transport figuríny (80kg), převrácení pneumatiky traktoru (2x) a rozvinutí dvou hadic B.

Soutěže se zúčastnilo celkem 11 závodníků. S nejlepším časem dráhu zdolal Petr Svatek (HZS Světlá nad Sázavou), na druhém místě se umístil Zdeněk Tvrdý (HZS Havlíčkův Brod) a na třetím Petr Cihlář (SDH Bojiště). Dalšími závodníky byli Josef Dvořáček (SDH Koroužné), Jan Kapek a Jakub Kapek (SDH Čechtice), Dan Horký (SDH Ledeč), Jan Bartušek, Stanislav Šimek a Jan Ranecký (HZS Chotěboř). Za ženy na dráhu tradičně nastoupila Denisa Vápeníková s výsledným časem, za který se nemusela mezi soutěžícími muži stydět.

Ledečtí dobrovolní hasiči zajistili technickou pomoc a občerstvení. Akce se zúčastnila starostka města Ing. Hana Horáková, okresní starosta hasičů Josef Stejskal a za HZS Havlíčkův Brod mjr. Jan Šimanovský.  Ledečtí profesionální hasiči s ppor. Petrem Ševců v čele připravili bezvadné organizační zajištění události. Všem organizátorům a závodníkům patří díky.