140 let hasičů v Chřenovicích s okrskovou soutěží

V sobotu dne 25. května 2024 proběhla v Chřenovicích soutěž havlíčkobrodského okrsku č. 17. Soutěž v požárním sportu byla uspořádána v souvislosti s oslavami 140. výročí založení tamního hasičského sboru. Starostka Jitka Trpišovská připomněla, že hasiči byli v Chřenovicích založeni v roce 1884, kdy sbor čítal 30 můžů. Poděkovala za práci a hrdinství, popřála moho sil do dalších let. Starostka, spolu s okresním starostou hasičů Josefem Stejskalem,  předala udělená ocenění.

Poděkování za obětavou práci bylo uděleno nejstarším členům Ladislavu Ptáčníkovi, Františku Zachařovi, Josefu Zachařovi a dále členům Josefu Pospíšilovi, Josefu Sedláčkovi, KJanu Kafkovi, Miloši Kadlecovi, Janě a Tomáši Smejkalovým, Janu Hoskovcovi a Danielu Karlovi.

Okresní čestné uznání bylo uděleno Františku Hoskovcovi, ml., Miroslavu Sedláčkovi a Ondřeji Petrusovi.

Krajské čestné uznání obdržel Jaromír Karel.

Medailí za zásluhy byl dekorován František Hoskovec.

Medaile sv. Floriána byla udělena Josefu Fejfarovi.

Rovněž byl okresním starostou sdružení hasičů oceněn Vojtěch Hospodka z Kozlova za úspěšnou práci ve výtvarné soutěži Požární ochrana očima dětí, která byla vybrána jako jedna z nejlepších v okrese.

V disciplíně požární útok startovalo 11 družstev mužů a na překážkové dráze 30 závodníků. Ledečský sbor se soutěže nemohl zúčastnit, neboť část jednotky s technikou zajišťovala motokrosové závody v Ledči. Kromě mužů z jednotek v požárním útoku soutěžily ženy i děti. Děti v kategoriích předškoláci, první a druhý stupeň základní školy.

Výsledky:

Ženy: 1. Habrek, 2. Bělá, 3. Kozlov

Děti předškolní: 1. Číhošť, 2. Kozlov

Děti 1. až 5. třída: 1. Habrek, 2. Hradec, 3. Bělá, 4. Číhošť, 5. Kozlov

Děti 5. až 9. třída: 1. Hradec, 2. Číhošť, 3. Kozlov

Muži překážky: 1. Kučírek Kozlov, 2. Svoboda Kozlov, 3. Novák Kozlov

Muži útok: 1. Číhošť, 2. Kozlov, 3. Hradec

Celkové pořadí (útok a překážky): 1. Kozlov, 2. Číhošť, 3. Kozlov II

(a dále: Chřenovice, Habrek, Vrbka, Hradec I, Bělá, Pavlov, Hradec II, Prosíčka)

Soutěžící i diváci strávili v Chřenovicích příjemný den, zpestřený po samotné soutěži hudební zábavou v podání kapely Čambala a spol. a občerstvením. Vítězové si odvezli hodnotné ceny a trofeje. Nezbývá než organizátorům poděkovat a poblahopřát tamním dobrovolným hasičům ať se daří po oslavené stočtyřicítce i v dalších letech.