Telegraficky v polovině letních prázdnin 2023

Od posledního příspěvku na našich stránkách a od posledního příspěvku v Ledečském zpravodaji utekl už nějaký ten čas a konec prvního prázdninového měsíce může být dobrým důvodem se za činností ledečských dobrovolných hasičů opět ohlédnout.

Ve dnech okolo 19.6.2023 se ledečtí hasiči i další dobrovolníci spolu s Policií ČR zapojili do pátrání po pohřešované seniorce v Tasicích.

K větším zásahům se zařadil požár v Pavlově, u kterého jsme zasahovali dne 25.6.2023. V zemědělském objektu hořely balíky sena. Jak napsal Havlíčkobrodský zpravodaj: Na místě zasahovalo hned osm jednotek. Hasiči pomocí nakladače půjčeného od zemědělského družstva vyváželi balíky z ocelkolny a dohašovali je venku na volném prostranství.

K nezásahovým činnostem se tradičně zařadila zkouška suchovodů, asistence na Vikingské bitvě a na Notorburgu a pomoc malým táborníkům na chatě Morgana s naplněním bazénu.

Dne 24.7.2023 byla jednotka, spolu s dalšími jednotkami z okolí, vyslána k požáru lakovacího boxu do provozu firmy na Pláckách. Jednalo se však o prověřovací cvičení.

Dne 26.7.2023 se ledečtí profesionální i dobrovolní hasiči zapojili do celorepublikového pietního aktu za tragicky zemřelého kolegu z Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, který zemřel při výkonu služby dne 19. července 2023 při dopravní nehodě cisterny na cestě k požáru.

K posledním zásahům se zařadil zásah u stromu, který během bouřky spadl přes silnici v Habreku v sobotu dne 29.7.2023.

Závěrem gratulujeme k narození synů veliteli Filipu Šimůnkovi a hasičovi Martinu Hrindovi.